مدیر امور آبیاری مرکزی شرکت بهره برداری و زهکشی گیلان گفت: حجم فعلی ذخیره آب سدسفیدرود ۵۴۲ میلیون مترمکعب است که این میزان در سال گذشته در این زمان، ۶۰۳ میلیون مترمکعب و در سال ۹۲ نیز ۶۸۵ میلیون مترمکعب بوده است.
مهندس سید محرم مسلمی، مدیر امور آبیاری مرکزی شرکت بهره برداری و زهکشی گیلان در نوزدهمین جلسه شورای اسلامی شهرستان رشت که جهت بررسی مشکلات آب کشاورزان در دفتر این شورا برگزار شد، با اشاره به اینکه خدمت رسانی به مردم وظیفه ای سنگین بر دوش مسئولین است، اظهار کرد: خدمت بالاترین عبادت ها است؛ لذا هرچه داریم باید درحد توانمان کوتاهی نکنیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با مدیریت مطلوب در سیستم آبیاری بخش مرکزی استان، وضعیت بحرانی آبیاری به وضعیت عادی تبدیل شده است، افزود: از ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب پشت سد مقدار ۷۵۰ میلیون مترمکعب آن رسوب است که این امر نیاز به کنترل مصرف آب را جدی می کند.
مسلمی ورودی فعلی آب سدسفیدرود را ۱۳مترمکعب در ثانیه و خروجی آن را ۱۹۷مترمکعب در ثانیه عنوان کرد و گفت: حجم فعلی ذخیره آب سدسفیدرود ۵۴۲میلیون مترمکعب است که این میزان در سال گذشته در این زمان، ۶۰۳ میلیون مترمکعب و در سال ۹۲ نیز ۶۸۵ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیر امور آبیاری مرکزی شرکت بهره برداری و زهکشی گیلان با بیان اینکه امسال دمای هوا نسبت به حد متوسط سنوات گذشته ۱٫۵ درجه افزایش دما داشت، تاکید کرد: این افزایش دما موجب تبخیر بیشتر آب شده و در نتیجه این افزایش دما مشکلات بسیاری به بار می آورد.
وی با بیان اینکه حوزه آبیاری شهر رشت با ۷۰ هزار هکتار زراعت با ۹۲ هزار نفر صاحب زراعت ارتباط دارد، یادآور شد: باتوجه به اینکه ۵۰ سال از ساخت سد سفیدرود می گذرد اما تاکنون متناسب با این سد شبکه های آبرسانی مدرن ساخته نشده است که این امر موجب می شود آب وارد رودخانه های سنتی شود درحالیکه با بتونی کردن انهار گلی می توان بر سرعت آبرسانی به مزارع افزود و از تلفات مصرف آب کاست.
مسلمی ادامه داد: درصورت اولویت دادن به لاینینگ انهار و نصب فشارشکن در مسیرهای آبیاری و افزایش پمپاژ در برنامه ریزی های مسئولان موجب می شود علاوه بر سرعت انتقال آب، مناطق انتهایی آبیاری نیز بیمه شده و مشکل نداشته باشند.
مدیر امور آبیاری مرکزی شرکت بهره برداری و زهکشی گیلان خاطرنشان کرد: شالیزارهای آبخور سدسفیدرود به حوزه های آبیاری شرق، حوزه آبیاری غرب و فومنات و حوزه آبیاری مرکزی گیلان تقسیم می شوند که مرکزی شامل شهرستان رشت، رودبار، آستانه اشرفیه ،کیاشهر و قسمت هایی از صومعه سرا و شفت و انزلی است.
منبع:ایسنا کد خبر: ۹۴۰۳۲۲۱۲۳۸۱ جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ – ۱۳:۱۲